Je vloer in Dokkum isoleren?

Profiteer van scherpe prijzen en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Vloerisolatie Dokkum

Comfortabeler wonen en besparen op de energierekening? Dat kan met vloerisolatie in Dokkum! Je bespaart tot €380,- op de stookkosten en doordat je vloer warmer aanvoelt, heb je nooit meer last van koude voeten. Op zoek naar een isolatiespecialist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere isolatiebedrijven. Kies het vloerisolatiebedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de isolatiekosten.

Op deze pagina lees je meer over vloerisolatie in Dokkum en wat de voordelen hiervan zijn. Ook krijg je een beeld van de kosten van vloerisolatie en de besparing.

Vloer isoleren?

Vind snel en eenvoudig een vloerspecialist uit uw regio!

Gratis offertes!

Vul het formulier in en ontvang gratis meerdere offertes.

Vergelijken = besparen!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat is vloerisolatie?

Een koude vloer zorgt voor koude voeten, waardoor jouw lichaamstemperatuur ook een stuk kouder wordt. Met vloerisolatie in Dokkum voorkom je dit. De isolatie voorkomt dat de vloer kou uit de kruipruimte afstraalt, waardoor de vloer een paar graden warmer aanvoelt. Deze warmere vloer zorgt er bovendien voor dat je minder warmte verliest.

Met vloerisolatie hoef jij dus minder te stoken! Hierdoor bespaar je jaarlijks tot wel €380,- op de energiekosten.

Bij vloerisolatie in Dokkum heb je de keuze uit veel verschillende materialen en methoden. De keuzes die je maakt hebben invloed op de totale isolatiewaarde en dus ook het wooncomfort en de besparing die je met vloerisolatie doet.

vloerisolatie Dokkum

Waarom de vloer isoleren?

Wist je dat vloerisolatie ook uitstekend helpt tegen huisstofmijt? Op een vloer die niet geïsoleerd is, komen namelijk vaker huisstofmijten voor. Deze vloer is kouder en vochtiger en een ideale leefomgeving voor een huismijt. Vloeren isoleren zorgt voor warme en droge vloeren.

Vloerisolatie werkt daarnaast uitstekend als geluidsisolatie, vooral met een zwevende dekvloer, en tegen warmteverlies. Geen last meer van optrekkend tocht en kou in je woning in Dokkum. Plaats vloerisolatie om:

 • het verlies van warmte te voorkomen, waardoor je minder hoeft te stoken;
 • huisstofmijt in je huis te verminderen met droge en warme vloeren;
 • de geluidsisolatie te verbeteren.

Nieuwsgierig naar de prijs van vloerisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vloerisolatie Dokkum: de mogelijkheden

Isolatie van de vloer kan op verschillende manieren. Er is niet één ‘beste’ methode, de methode is volledig afhankelijk van jouw budget, je persoonlijke voorkeuren en je huidige vloer. De bovenkant isoleren is vaak de goedkoopste optie, maar houd er rekening mee dat je de vloer daarna wel opnieuw moet afwerken.

Vloerisolatie aan de onderkant is alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Weet jij niet goed welke vloerisolatie de beste optie is, schakel dan een isolatiebedrijf in!

De mogelijkheden van vloerisolatie in Dokkum:

 • De bovenzijde van de vloer isoleren
 • De onderzijde van de vloer isoleren
 • Houten vloer isoleren
 • Betonvloer isoleren
 • Kruipruimte isoleren

vloer isoleren Dokkum

Wat kost vloerisolatie?

Wat vloerisolatie in Dokkum gaat kosten is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de gekozen methode. Gemiddeld liggen de vloerisolatie kosten bij een vrijstaande woning rond de €2.100,-. Hierbij gaat het om een vloeroppervlak van 70 m². Bij een tussenwoning, met een vloeroppervlak van ongeveer 50 m², ligt de totale prijs van vloerisolatie juist rond de €1.500,-.

De kosten voor vloerisolatie verschillen per isolatiebedrijf. Dat komt omdat elke isolatiespecialist zijn eigen uurtarief hanteert. Met vergelijken vind je dus snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod.

Vloerisolatie kosten 2024

Type woning Oppervlakte van de vloer Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Appartement 45 m² €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.500,-
2-onder-1-kap 55 m² €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, onder andere het type vloer.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit je regio.

De vloerisolatie kosten hangen nauw samen met het gekozen materiaal. Glaswol is bijvoorbeeld een relatief goedkope optie, maar de isolatiewaarde is ook lager dan van bijvoorbeeld EPS-parels.

Kosten vloerisolatie per isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal Prijs per m²*
Glaswol €5,- tot €20,-
Isolatiefolie €5,- tot €20,-
Vloerisolatieplaten €3,- tot €20,-
Natuurlijk isolatiemateriaal €5,- tot €25,-
Isolatiechips €10,- tot €15,-
Isolatieparels (EPS) €20,- tot €25,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen excl. de arbeidskosten en eventuele andere kosten. Weten wat het isoleren van je vloer kost? Vraag gratis offertes aan.

Kosten vloerisolatie per m²

€25,- tot €100,- per m²

(Gebaseerd op gemiddelde prijzen)

Goedkope optie
€25,-

Kruipruimte isolatie (bodemisolatie)
Vloerisolatie korrels of -chips
Binnen één dag geïsoleerd

Luxe optie
€100,-

Bovenkant van de vloer
Vloerisolatieplaten
Arbeidsintensief

Start nu je gratis offerteaanvraag

Vloerisolatie besparing: hoeveel bespaar ik?

De besparing die je doet met het isoleren van de kruipruimte of vloer, is afhankelijk van het gekozen materiaal, de dikte hiervan en nog enkele externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan de buitentemperatuur en de gasprijs. Bij een strenge winter en een hoge gasprijs bespaar je bijvoorbeeld meer dan bij een zachte winter met een lage gasprijs. Tot slot heeft ook jouw stookgedrag een invloed op de totaalprijs.

De gemiddelde besparing ligt tussen de €190,- tot €380,- per jaar, afhankelijk van het geïsoleerde oppervlak. Hiermee verdien je de investering in ongeveer 12 jaar tijd weer terug.

Heb je recht op een subsidie op je vloerisolatie in Dokkum? Met een subsidie houd je de kosten zo laag mogelijk, waardoor je de investering sneller weer terugverdient.


Met een subsidie op vloerisolatie bespaar je op de kosten!

Isolatiebedrijf gezocht? Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Binnen 1 minuut geregeld.


Houten vloer isoleren Dokkum

Een isolatiespecialist isoleert een houten vloer via de onderzijde of via de bovenzijde. Via de onderzijde is het gemakkelijkste, maar hiervoor moet wel genoeg ruimte zijn in de kruipruimte. Het isolerende materiaal wordt tussen de houten balken geplaatst. Het is niet nodig om de houten balken te isoleren, want massief hout heeft zelf een goede isolatiewaarde.

Is er geen ruimte in de kruipruimte of loopt deze niet onder de gehele houten vloer? Dan is het nodig om isolerend materiaal te plaatsen op de bovenzijde van de houten vloer. Op deze manier de houten vloer isoleren is kostbaarder, want het is arbeidsintensiever. De specialist uit Dokkum haalt eerst de bovenvloer eraf. Daarna plaatst hij warmte isolatie op de houten vloer en daarbovenop nieuwe vloerafwerking.

Heb je een houtenvloer die koud aan voelt? Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten voor het isoleren van je houten vloer.

betonvloer isoleren Dokkum

Betonvloer isoleren Dokkum

Een betonvloer isoleren gebeurt meestal via de bovenzijde, met behulp van PUR, XPS of EPS isolatieplaten. Dit heeft te maken met het feit dat een betonvloer erg koud aanvoelt. Plaats je warmte isolatie aan de onderzijde van de betonvloer, dan houd je de koude vloer, maar je bespaart wel op de energiekosten

Door de bovenzijde te isoleren heb je hier geen last meer van. Het nadeel van deze isolatietechniek is dat de betonvloer een paar centimeter hoger komt te liggen. Hoeveel de betonvloer verhoogd wordt, ligt aan de dikte van het materiaal. Je moet dan waarschijnlijk ook enkele aanpassingen doen in je huis, zoals het verhogen van de plinten en het bijschaven van de deuren.

Advies nodig? Vul het formulier in en ontvang een aantal gratis offertes van vloerspecialisten uit jouw regio.

Kruipruimte isoleren Dokkum

Het isoleren van de kruipruimte scheelt ongeveer 10% op je energierekening per jaar. Een ander voordeel is dat de vloer warmer aanvoelt en dit verhoogt het wooncomfort. Gemiddeld zijn kruipruimtes 70 tot 80 centimeter hoog en is er genoeg ruimte voor isolerende materialen.

De ruimte is vaak een vochtige omgeving. Het vocht in de grond verdampt in de kruipruimte en condenseert tegen de onderkant van de vloer. Droge lucht isoleert veel beter en daarnaast veroorzaakt condens schimmelplekken en een muffe geur in huis.

Afhankelijk van de hoogte van de kruipkelder en de vochtigheid zijn er verschillende materialen en isolatiemethodes mogelijk.

Isolatiechips zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor een vochtige kelder. Dit materiaal gaat namelijk drijven wanneer er een laagje water ontstaat en wordt hier niet door aangetast.

Het is ook mogelijk om de kruipruimte te bekleden met een dampremmende isolatiefolie, zodat vocht niet meer omhoog kan kruipen. Start nu je gratis offerteaanvraag om inzicht te krijgen in de prijzen.

Geen kruipruimte: wat nu?

Geen kruipruimte? Ook vloerisolatie zonder kruipruimte is mogelijk. In dit geval wordt er een nieuwe vloer aangebracht. Een isolatiespecialist uit Dokkum verwijdert eerst de huidige vloerbedekking. Dan zijn er twee opties: een nieuwe vloer of een zwevende dekvloer. Een nieuwe vloer is het goedkoopste, hierbij is de onderkant van de nieuwe vloer voorzien van een isolerende laag.

Een zwevende dekvloer is echter efficiënter. De dekvloer wordt op de bovenkant van de vloer aangebracht. Deze methode wordt ook vaak toegepast bij het isoleren van de garagevloer. Tussen de ondervloer en de dekvloer plaatst de vakman isolerend materiaal. Voordeel is dat de geluidsisolatie ook flink verbeterd wordt.

Vloerisolatie aanbrengen: de opties

Er zijn drie opties voor het aanbrengen van vloerisolatie. Specialisten uit Dokkum raden meestal aan om isolatie aan de onderkant van de vloer te plaatsen. Deze methode is het eenvoudigste, maar er moet dan wel genoeg ruimte zijn in de kruipkelder.

Wanneer de ruimte minder dan 35 centimeter is, is deze methode bijvoorbeeld niet meer mogelijk. De vakman plaatst dan bodemisolatie of vloerisolatie aan de bovenkant van de vloer. Het is ook mogelijk om isolerende materialen op de bovenkant van de vloer te plaatsen.

kruipruimte isoleren Dokkum

Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer

Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer is het meest effectief en het gemakkelijkste om aan te brengen. De vakman plaatst isolerend materiaal tegen de onderkant van de vloer via de kruipruimte. Hiervoor is wel genoeg ruimte nodig.

De isolatietechniek is vaak mogelijk wanneer er meer dan 35 centimeter ruimte is. Voor purschuim is er minstens 50 centimeter nodig.

Niet genoeg ruimte? Het is zelfs mogelijk om de kruipruimte te laten afgraven. Isolatieschuim of minerale wol wordt vaak gekozen als isolatiemateriaal. Op de bodem van de kruipkelder plaatst de vakman uit Dokkum een dampremmende isolatiefolie om het isolerend materiaal te beschermen tegen vochtproblemen.

De gemiddelde prijzen voor het isoleren van de vloer via de onderzijde liggen tussen de €30,- en de €50,- per vierkante meter. Je hebt de investering binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend door de besparing op energie.

Vloer isoleren van bovenaf

Bij een lage of geen kruipruimte of in het geval van een betonnen vloer wordt de vloer via de bovenkant geïsoleerd. Het voordeel bij een betonnen vloer is dat deze daarna niet meer koud aanvoelt. De isolatiespecialist uit Dokkum plaatst harde isolatieplaten van EPS, PUR, PIR of XPS op het vloeroppervlak. De dikte van de vloerisolatieplaten is meestal rond de 6 centimeter.

Daarna werkt hij alles netjes af met plaatmateriaal, bijvoorbeeld OSB-platen. Tot slot wordt de betonnen of houten vloer afgewerkt met nieuwe vloerbedekking. De betonnen vloer komt hoger te liggen en dit heeft tot gevolg dat je een aantal dingen moet aanpassen in je woning. Drempels, plinten en deuren moeten bijvoorbeeld aangepast worden.

Het aanbrengen van vloerisolatie via de bovenzijde kost gemiddeld tussen de €100,- en de €150,- per m². De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 13 jaar.

Vloerisolatie kruipruimte

Bodemisolatie is iets minder effectief dan vloerisolatie. Gemiddeld bespaar je met deze methode 250 kubieke gas per jaar. In vergelijk met vloerisolatie is dit ongeveer 70 kubieke gas per jaar minder.

De specialist uit de omgeving van Dokkum plaatst isolatiematerialen op de bodem van de kruipruimte. Hierdoor zit er nog ruimte, een luchtlaag, tussen het materiaal en de vloer. Door de luchtlaag verlies je toch nog een klein beetje warmte. Isolatiemateriaal bestaat uit EPS-parels, isolatiechips of schelpen. Welk materiaal geschikt is, is onder andere afhankelijk of de ruimte erg vochtig is. Niet elk materiaal kan daar namelijk tegen.

De gemiddelde kosten voor bodemisolatie liggen tussen de €20,- tot €25,- per vierkante meter, afhankelijk van het isolatiemateriaal. De terugverdientijd is ongeveer 12 jaar.

Vloerisolatie aanbrengen: wat doet de isolatie-expert?

Voordat de isolatie expert uit Dokkum begint met isoleren, bekijkt hij de mogelijkheden voor de vloer. Afhankelijk van de gekozen methode duurt het aanbrengen van vloerisolatie of kruipruimte isolatie een dag tot een paar dagen.

Het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderkant van de vloer en bodemisolatie is meestal binnen een dag afgerond. De vakman uit Dokkum spuit bodemisolatie met een dikke slang in de kruipruimte of plaatst isolatie tegen de onderkant van de vloer.

Vloerisolatie via de bovenkant is arbeidsintensiever en duurt daardoor wat langer. De tijd die nodig is, is ook afhankelijk van de grootte van de vloer en hoe lang het materiaal moet drogen. Schuim moet namelijk vaak nog een paar dagen drogen, voordat het effectief werkt.

Vloerisolatie in Dokkum?

Vind eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar!

Welke vloerisolatie moet ik kiezen?

Je hebt bij vloerisolatie de keuze uit drie verschillende technieken: isoleren via de onderkant, isolatie via de bovenkant of kruipruimte isolatie. Welke methode is de beste keuze?

Ga je verhuizen en wil je in je nieuwe woning vloerisolatie aanbrengen? Of ben je flink aan het verbouwen? Dan is isolatie via de bovenkant de beste optie. Dit is goedkoper en gemakkelijk aan te brengen.

Ligt er al een vloerbedekking en is je huis volledig ingericht? In dat geval is het makkelijker om te kiezen voor isolatie via de onderkant. Dit is alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Is dit niet het geval, kies dan voor kruipruimte isolatie. In dat geval laat je de bodem bedekken met isolatie.

Subsidie vloerisolatie Dokkum

Overweeg jij je betonnen- of houten vloer te isoleren? Goed nieuws: de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een landelijke subsidie op isolatie. Dit betekent dat als jij investeert energiebesparende maatregelen, zoals vloerisolatie in Dokkum, profiteert van een mooie subsidie.

Deze subsidie is €5,50,- per m². Benieuwd of jij ook in aanmerking komt voor deze subsidie voor vloerisolatie in Dokkum? Lees dan verder op Rvo.nl. In de onderstaande tabel zie je de minimale en maximale besparing, de minimale Rd-waarde en hoeveel je minimaal moet isoleren om in aanmerking te komen.

Soort isolatie Subsidie per vierkante meter Minimale besparing Maximale besparing Minimale Rd-waarde Minimaal m² Maximaal m²
Vloerisolatie €5,50,- €110, €715,- 3,5 m² K/w 20 130
Bodemisolatie €3,- €60,- €390,- 3,5 m² K/w 20 130
Zolder- of vlieringvloerisolatie €4, €80,- €520,- 3,5 m² K/w 20 130

Kom jij niet in aanmerking voor de ISDE maar wil jij wel vloerisolatie in Dokkum laten plaatsen? Kijk dan eens naar een energiebespaarlening. Tegen een gunstige rente leen jij het geld dat je nodig hebt voor de isolatie van je houten vloer.

Daarnaast betaal je, als jouw woning minimaal 2 jaar oud is, een verlaagd btw-tarief. Lees meer over de voorwaarden op belastingdienst.nl.


Vloerisolatie laten aanbrengen; de ervaringen

Bekijk de ervaringen van Hanneke die vloerisolatie liet aanbrengen.


Welke vloerisolatie bij vloerverwarming?

Met vloerverwarming verwarm je je woning in Dokkum efficiënt en daarnaast zorgt het voor een aangename warme vloer. Je wilt natuurlijk de warmte van de verwarming zoveel mogelijk behouden, daarom is het verstandig om vloerisolatie aan te brengen.

Zonder isolatie verlies je veel warmte via de vloer en warmt de verwarming langzamer op. Hierdoor moet je meer stoken. De vakman plaatst in dit geval isolatie op de ondervloer, meestal gespoten pur of vloerisolatieplaten.

Het is belangrijk om te kiezen voor materiaal met een zeer goede isolerende eigenschappen, zodat je het meest profiteert van het behouden van de warmte.

Advies nodig? Vraag gratis offertes aan en vind de beste specialist voor vloerisolatie en -verwarming uit jouw regio.

Isolatiemateriaal: wat is de beste vloerisolatie?

Welk isolatiemateriaal er gebruikt wordt voor het isoleren van je houten- of betonvloer van je woning in Dokkum is afhankelijk de isolatietechniek, hoe dik de laag moet zijn en of er vloerverwarming is of niet. Ook de beschikbare ruimte in de kruipruimte is van invloed op de keuze voor materiaal. Een isolatiespecialist geeft je hier graag deskundig advies over.

Vloerisolatieplaten zijn bijvoorbeeld geschikt voor vloerisolatie via de bovenzijde, maar minder voor de onderzijde. Hiervoor wordt er meestal gekozen voor isolatieschuim. En voor bodemisolatie kun je bijvoorbeeld kiezen voor natuurlijke isolatie zoals schelpen of isolatiefolie.

isolatie vloer Dokkum

Isolatiewaarde

Wanneer je op zoek gaat naar isolatiematerialen kom je waarschijnlijk allerlei soorten isolatiewaarden tegen. Voor vloerisolatie kijken we meestal naar Rc-waarde. Dit is een optelling van de R-waarden van alle lagen materiaal. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter de isolatie. Het is verstandig om te kiezen voor een Rc van 3,5 en bij vloerwarming voor een waarde van minstens 5.

Welke dikte is er nodig?

De benodigde dikte wordt voornamelijk beïnvloed door de gekozen isolatie en de isolerende eigenschappen. Voor vloerisolatie aan de bovenkant wil je bijvoorbeeld dat de houten of betonnen vloer niet te veel omhoog komt.

Met materiaal dat zeer goed isoleert, zoals PIR, zijn dunnere platen mogelijk. Voor isolatieschuim wordt meestal 10 centimeter gerekend en voor schelpen ongeveer 30 centimeter.

Vloerisolatie korrels (EPS)

Expanded Poly-Styrene (EPS) korrels zijn gemaakt van piepschuim en zijn zeer duurzaam. Ze bestaat voor een groot gedeelte uit droge lucht, waardoor EPS uitstekend isoleert. EPS-korrels zijn geschikt voor bodemisolatie en worden aangebracht in een dikke laag van ongeveer 35 centimeter. De Rc-waarde is ongeveer 3,5.

Vloerisolatie folie

De vakman brengt folie aan op de bodem en de muren van de kruipruimte. Deze isolatiefolie is gemaakt van kunststof. PVC bevat schadelijke stoffen en is minder goed voor het milieu, daarom wordt er meestal gekozen voor polyetheen (PE) kunststof.

In een vochtige kelder is het ook mogelijk om luchtkussens van isolatiefolie te plaatsen. Deze zorgen voor een droge luchtlaag die beter isoleert. Folie heeft een Rc-waarde tussen de 2,5 en 5.

Vloerisolatie chips

Vloerisolatie chips is geschikt als je de kruipruimte in Dokkum laat isoleren. De chips zijn gemaakt van polystyreen (piepschuim). Ze zijn volledig vochtbestendig en schimmelwerend. Door het lichte gewicht zijn de isolatiechips bovendien gemakkelijk te plaatsen.

Een groot voordeel van isolatiechips, is dat ze op het grondwater blijven drijven. Mocht het grondwaterpeil stijgen, dan gaat de isolatiewaarde dus niet verloren! Bij een dikte van 20 centimeter hebben de chips een rc-waarde van 1,7. Bij 30 centimeter ligt de rc-waarde rond de 2,3.

Glaswol of steenwol

Steenwol of glaswol wordt veel gebruikt bij vloerisolatie van een houten vloer. Een voordeel van glaswol als vloerisolatie, is dat het een goedkope optie is. Bovendien is de minerale wol gemakkelijk tussen balken te klemmen, en vult het zo elke naad en kier op.

Met een dikte van 16 centimeter behaal je al een rc-waarde van 3,5.

vloerisolatie pur

PUR

Gespoten PUR is ideaal voor de onderkant van de vloer. Het heeft een hele hoge dichtheid en sluit alles goed af. Daarnaast gaat het plaatsen zeer snel. De isolatiewaarde van PUR wordt berekend met een R-waarde en is afhankelijk van hoe dik het moet zijn. Meestal is er ongeveer 10 centimeter schuim nodig voor een R-waarde van 4,5.

Vloerisolatieplaten

Vloerisolatieplaten zijn zeer geschikt voor het isoleren van de bovenkant van het houten of betonnen vloeroppervlak. De vloerisolatieplaten worden gemaakt van verschillende materialen, onder andere EPS, PUR en PIR.

De isolatiewaarde is afhankelijk van het materiaal en hoe dik de harde isolatieplaten moeten zijn. Het voordeel van vloerisolatieplaten is dat ze snel geplaatst kunnen worden en een hoge dichtheid hebben.

Schelpen

Schelpen is een natuurlijk isolerend materiaal en geschikt voor bodemisolatie. Een dikke laag schelpen heeft een uitstekende isolerende eigenschappen. Daarnaast hebben ze een goed vocht absorberend vermogen. Nadeel is dat de laag zwaar is, hier moet de bodem wel geschikt voor zijn. Wanneer de kruipruimte erg vochtig is, verliezen de schelpen hun werking.

Vloerisolatie, zelf doen?

Het is verstandig om een isolatiespecialist uit de omgeving van Dokkum in te schakelen voor het aanbrengen van vloerisolatie en het niet zelf te doen. Alleen met de juiste plaatsing behaal je het hoogste rendement.

Daarnaast kan verkeerd aangebrachte isolatie zorgen voor meer vochtproblemen en hoge herstelkosten. Met een vakman weet je zeker dat alles op de juiste manier aangebracht wordt.

Aandachtspunten bij vloerisolatie: goede ventilatie

Ventilatie is zeer belangrijk bij vloerisolatie. Wanneer je geen ventilatie in de kruipruimte laat plaatsen is het mogelijk dat radongas zich ophoopt. Radongas zit van nature in de bodem en veel bouwmaterialen zoals beton en bakstenen. Je kunt radongas niet helemaal vermijden, maar het ophopen wel vermijden door te ventileren.

Zonder ventilatie ontstaan er ook vaak vochtproblemen. Het isolatiemateriaal mag de ventilatiegaten dus niet bedekken, want hierdoor ventileert de ruimte niet meer.

Optimale geluidsisolatie van vloer

Last van voetstappen of horen de onderburen van je appartement in Dokkum je goed? Met geluidsisolatie voorkom je geluidsoverlast. Geluid wordt doorgegeven via de lucht, zoals stemmen en de tv, en door contactgeluid, zoals voetstappen en het dichtdoen van een deur.

Eén van de mogelijkheden voor geluidsisolatie is een zwevende dekvloer bij een betonvloer. Ook vloerisolatie aan de onderzijde van een houten vloer werkt geluidsisolerend.

Verbeterde warmte-isolatie

Verbeter de warmte isolatie door je houten- of betonvloer te isoleren. Kou en vocht trekken op vanuit de bodem door de kruipruimte in je woning in Dokkum. Met vloerisolatie voorkom je dit. De vloer voelt warmer aan en je verwarmt je woning efficiënter. Door de warmte isolatie hoef je minder te stoken, waardoor je bespaart op de energiekosten.

Recente aangevraagde offertes

Vloerisolatie aanbrengen in Leeuwarden
Vloer isoleren in Drachten
Houten vloer isoleren in Sneek
Kruipruimte isoleren in Heerenveen
Betonvloer isoleren in Harlingen
Bodemisolatie in Joure
Vloeren isoleren in Wolvega
Vloerisolatie folie aanbrengen in Dokkum
Isoleren vloer in winkelpand in Lemmer
Vloerisolatie met EPS korrels in Delfzijl

Voordelen inschakelen vloerisolatie bedrijf Dokkum

Het inschakelen van een isolatie expert uit de regio Dokkum heeft een aantal voordelen. De expert zorgt er bijvoorbeeld voor dat het isolatiemateriaal op de juiste manier aangebracht wordt. Alleen dan weet je zeker dat je het hoogste rendement behaalt en het meeste bespaart op de energiekosten.

Bovendien voorkom je door de juiste plaatsing problemen met vocht. Schakel een expert uit de regio in om te besparen op de voorrijkosten. De belangrijkste voordelen:

 • Een vakman plaatst de isolatiematerialen op de juiste manier.
 • De werkzaamheden verlopen snel en zonder problemen.
 • Je behaalt het hoogst mogelijk rendement.

isolatiebedrijf Dokkum

Vloerisolatie aanbrengen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Met goede vloerisolatie in Dokkum bespaar je tot wel €380,- per jaar op je energierekening. Bovendien heb je nooit meer koude voeten, waardoor de gevoelstemperatuur binnen een stuk hoger ligt. Wil jij vloerisolatie op je houten vloer aanbrengen? Vraag dan gratis offertes aan van vloerisolatie bedrijven bij jou in de buurt!

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag kost niets en je zit helemaal nergens aan vast. Je krijgt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere isolatiebedrijven in Dokkum. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40%! Dat wil jij toch ook?

Gratis offertes vergelijken