Je vloer in Vlissingen isoleren?

Profiteer van scherpe prijzen en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Vloerisolatie Vlissingen

Wist je dat je met vloerisolatie in Vlissingen tot wel €380,- per jaar bespaart? Daarnaast verbeter je met het isoleren van de vloer ook nog eens de luchtvochtigheid in huis én verhoog je de woningwaarde. Dat wil jij toch ook? Schakel een ervaren isolatiebedrijf in en profiteer van een optimale isolatie. Isolatiespecialist gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven, van isolatiebedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je meer over de voordelen van vloerisolatie. Ook krijg je informatie over de kostprijs van vloerisolatie en hoeveel je hiermee bespaart.

Vloer isoleren?

Vind snel en eenvoudig een vloerspecialist uit uw regio!

Gratis offertes!

Vul het formulier in en ontvang gratis meerdere offertes.

Vergelijken = besparen!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat is vloerisolatie?

Een vloeroppervlak straalt vaak kou vanuit de kruipruimte af. Vloerisolatie houdt in dat je isolatiemateriaal tegen de boven- of onderkant van het vloeroppervlak aanbrengt, waardoor deze kou niet meer afstraalt van de vloer. Je vloeroppervlak voelt direct een paar graden warmer aan, en dat merk je: nooit meer koude voeten!

Naast dat vloerisolatie je wooncomfort enorm doet stijgen, zorgt het ook voor een besparing op de energiekosten. De besparing loopt bij een vrijstaande woning op tot wel €380,- per jaar! Bijkomende voordelen zijn een bijdrage aan een beter milieu, een gezondere luchtvochtigheid en minder vochtproblemen in huis.

vloerisolatie Vlissingen

Waarom de vloer isoleren?

Het plaatsen van vloerisolatie heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je bespaart op de energiekosten. Je voorkomt namelijk warmteverlies en hierdoor hoef je minder te stoken. Maar wist je dat vloerisolatie ook helpt tegen huisstofmijt? Niet geïsoleerde vloeren zijn vaak vochtiger en kouder en dit is een ideale leefomgeving voor huisstofmijten.

Door vloeren te isoleren worden ze droger en heeft vocht geen kans meer. Vloerisolatie werkt ook uitstekend als geluidsisolatie, vooral in het geval van een zwevende dekvloer. De belangrijkste voordelen van vloerisolatie:

 • Je voorkomt verlies van warmte en hoeft minder te stoken.
 • Het vermindert huisstofmijt door droge en warme vloeren.
 • Vloerisolatie verbetert de geluidsisolatie van vloeren.

Nieuwsgierig naar de prijs van vloerisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vloerisolatie Vlissingen: de mogelijkheden

Vloerisolatie kun je op verschillende manieren aanbrengen. Zo is het mogelijk zowel een betonvloer als een houten vloer te isoleren. Je hebt doorgaans de keuze uit vloerisolatie vanaf de bovenkant of de onderkant. Via de bovenkant is vaak iets goedkoper, maar via de onderkant zorgt in veel gevallen voor een grotere besparing.

Er is niet één beste methode: wel is er een beste methode voor jouw situatie. Weet je zelf niet hoe jij je houten vloer het beste kunt isoleren, vraag dan advies aan een vakman!

Dit zijn de mogelijkheden van vloerisolatie in Vlissingen:

 • Houten vloer isoleren
 • Betonvloer isoleren
 • Vloerisolatie via de kruipruimte
 • Vloerisolatie vanaf de bovenkant
 • Vloerisolatie vanaf de onderkant

vloer isoleren Vlissingen

Wat kost vloerisolatie?

De vloerisolatie kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld betaal je voor vloerisolatie in een tussenwoning €1.500,-. Dit zijn materiaal- én arbeidskosten, inclusief btw. Het gaat hierbij om een vloeroppervlak van ongeveer 50 m².

Heb jij een groter vloeroppervlak?

In een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 70 m² liggen de kosten voor vloerisolatie rond de €2.100,-. Vergeleken met andere vormen van woningisolatie, is de prijs van vloerisolatie een stuk lager. Dankzij de besparing die je hiermee behaalt, is vloerisolatie zeker een aantrekkelijke investering.

Vloerisolatie kosten 2024

Type woning Oppervlakte van de vloer Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Appartement 45 m² €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.500,-
2-onder-1-kap 55 m² €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, onder andere het type vloer.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit je regio.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van vloerisolatie grotendeels afhankelijk is van het gekozen isolatiemateriaal. Glaswol is een goedkope optie, maar dit heeft een minder hoge isolatiewaarde dan bijvoorbeeld vloerisolatieplaten van pur.

Kosten vloerisolatie per isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal Prijs per m²*
Glaswol €5,- tot €20,-
Isolatiefolie €5,- tot €20,-
Vloerisolatieplaten €3,- tot €20,-
Natuurlijk isolatiemateriaal €5,- tot €25,-
Isolatiechips €10,- tot €15,-
Isolatieparels (EPS) €20,- tot €25,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen excl. de arbeidskosten en eventuele andere kosten. Weten wat het isoleren van je vloer kost? Vraag gratis offertes aan.

Kosten vloerisolatie per m²

€25,- tot €100,- per m²

(Gebaseerd op gemiddelde prijzen)

Goedkope optie
€25,-

Kruipruimte isolatie (bodemisolatie)
Vloerisolatie korrels of -chips
Binnen één dag geïsoleerd

Luxe optie
€100,-

Bovenkant van de vloer
Vloerisolatieplaten
Arbeidsintensief

Start nu je gratis offerteaanvraag

Vloerisolatie besparing: hoeveel bespaar ik?

De besparing van vloerisolatie ligt gemiddeld tussen de €190,- (voor een appartement) en €380,- (voor een vrijstaande woning) per jaar. Dit betekent dat je de investering in ongeveer 12 jaar weer terugverdient. Natuurlijk is de terugverdientijd afhankelijk van veel verschillende interne en externe factoren.

Als je kijkt naar interne factoren dan wordt de terugverdientijd beïnvloed door het gekozen isolatiemateriaal, de dikte hiervan en jouw eigen stookgedrag. Maar daarnaast zijn er ook externe factoren die invloed hebben op de terugverdientijd: denk bijvoorbeeld aan de gasprijs van dat moment en de buitentemperatuur.

In een strenge winter bespaar je meer dan in een zachte winter.


Vloerisolatie in Vlissingen is met een subsidie nog aantrekkelijker!

Gratis offertes aanvragen

Binnen 1 minuut geregeld.


Houten vloer isoleren Vlissingen

Vloerisolatie op een houten vloer wordt door een isolatiespecialist via de onderkant of via de bovenkant aangebracht. Via de onderkant is het meest eenvoudig, want dan heb je geen nieuwe vloer nodig. Er moet wel genoeg ruimte zijn in de kruipruimte voor de warmte isolatie.

Hij plaatst isolerend materiaal tussen de houten balken. De houten balken hoeven niet geïsoleerd te worden, want massief hout heeft van zichzelf een uitstekende isolerende waarde.

Wanneer er niet voldoende ruimte is in de kruipruimte is het nodig om de vloerisolatie via de bovenkant van de houten vloer aan te brengen. Deze isolatiemethode is duurder, want het is arbeidsintensiever en er is meer materiaal nodig. Een specialist verwijdert de bovenvloer, plaatst vloerisolatieplaten en werkt daarna alles af met nieuwe vloerbedekking. Het isoleren van de houten vloer helpt ook voor geluidsisolatie.

Heb je een houtenvloer die koud aan voelt? Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten voor het isoleren van je houten vloer.

betonvloer isoleren Vlissingen

Betonvloer isoleren Vlissingen

De meest gekozen methode voor het isoleren van een betonvloer in Vlissingen is via de bovenzijde. De specialist verwijdert eerst de vloerbedekking en plaatst op de betonvloer vloerisolatieplaten van PUR, XPS of EPS. Daarbovenop komt dan de nieuwe vloerbedekking.

Een betonvloer voelt vaak koud aan, dit is de reden dat men meestal warmte isolatie plaatst op de bovenkant van een betonnen vloer. De betonvloer voelt daarna namelijk warmer aan en de warmte wordt beter vastgehouden.

Het nadeel is dat de betonvloer door het isoleren hoger komt te liggen, hoeveel is afhankelijk van hoe dik de vloerisolatieplaten zijn. Langs de onderzijde van een betonnen vloer is ook mogelijk in een aantal gevallen, maar dan blijft de betonnen vloer koud aanvullen, maar je bespaart wel op de energiekosten.

Advies nodig? Vul het formulier in en ontvang een aantal gratis offertes van vloerspecialisten uit jouw regio.

Kruipruimte isoleren Vlissingen

Door de kruipruimte te isoleren bespaar je ongeveer 10% per jaar op je energiekosten. Daarnaast verhoog je het wooncomfort van je woning in Vlissingen. De vloer voelt namelijk behaaglijk warm aan. Gemiddeld moet een kruipruimte minstens 70 tot 80 centimeter hoog zijn voor kruipruimte isolatie.

Isolatiechips zijn geschikt voor een vochtige kelder. Dit materiaal gaat namelijk drijven wanneer er een laagje water ontstaat en wordt hier niet door aangetast.

Het is ook mogelijk om de kruipruimte te bekleden met een dampremmende isolatiefolie, zodat vocht niet meer omhoog kan kruipen. Start nu je gratis offerteaanvraag om inzicht te krijgen in de prijzen.

Geen kruipruimte: wat nu?

Heb je geen kruipruimte om te isoleren? Ook dan is vloerisolatie mogelijk. Zonder kruipruimte wordt er altijd een nieuwe vloer aangelegd. Er zijn hierbij twee opties: een zwevende dekvloer of een nieuwe bovenvloer. Een nieuwe bovenvloer is de goedkoopste optie. Een isolatiespecialist verwijdert de oude vloerbedekking en plaatst een nieuwe bovenvloer waarbij met een isolerende eigenschappen.

Wil je echter het beste resultaat?

Kies dan voor een zwevende dekvloer. Vaak denkt men dat deze vloer zweeft, maar dit is niet het geval. Een dekvloer bestaat namelijk uit een isolerende laag met daarop vloerbedekking. Met een dergelijke dekvloer verbeter je ook de geluidsisolatie. Dit wordt ook vaak gebruikt voor garagevloer isoleren.

Vloerisolatie aanbrengen: de opties

Er zijn een aantal opties voor het aanbrengen van vloerisolatie. De meest gekozen methode in Vlissingen is door de onderzijde van de vloer te isoleren. Dit is eenvoudiger en sneller te realiseren. Is er minder dan 35 centimeter ruimte in de kruipkelder? Dan is isoleren via de bovenzijde van de vloer of bodemisolatie geschikter.

Met bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal op de bodem van de kruipkelder geplaatst, denk hierbij aan isolatiefolie, thermoskussens, schelpen of isolatiechips.

kruipruimte isoleren Vlissingen

Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer

Het plaatsen van vloerisolatie tegen de onderzijde van de vloer is de meest effectieve methode en daarnaast is het gemakkelijk om aan te brengen. Omdat een vakman uit Vlissingen via de kruipruimte de isolerende materialen tegen de onderkant plaatst, is er geen hak- of breekwerk nodig. Er is wel genoeg ruimte nodig in de kruipruimte om te isoleren, hoeveel ruimte is voornamelijk afhankelijk van het soort isolatiemateriaal.

Wanneer er niet genoeg ruimte is, is het mogelijk om de kruipruimte gedeeltelijk af te graven. Voor het isoleren van de onderkant van de vloer wordt vaak gekozen voor isolatieschuim of minerale wol. Minerale wol wordt tegen de onderzijde bevestigt en isolatieschuim wordt gespoten. Met een dampremmende isolatiefolie wordt het materiaal beschermd tegen vocht.

De gemiddelde prijzen voor het isoleren van de vloer via de onderzijde liggen tussen de €30,- en de €50,- per vierkante meter. Je hebt de investering binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend door de besparing op energie.

Vloer isoleren van bovenaf

Een betonnen vloer wordt meestal via de bovenkant geïsoleerd. Vloerisolatie vanaf de bovenkant is bij een houten vloer is dit ook mogelijk wanneer de kruipruimte niet diep genoeg is of wanneer de kruipruimte niet onder de gehele houten vloer loopt. Het voordeel van vloerisolatie van bovenaf is dat een betonnen vloer direct niet meer koud aanvoelt.

Meestal plaatst een vakman uit Vlissingen harde isolatieplaten van EPS, PUR, PIR of XPS op de ondervloer. De gemiddelde dikte van vloerisolatieplaten is ongeveer 6 centimeter. Bovenop de vloerisolatieplaten plaatst de isolatiespecialist nieuwe vloerbedekking. Hierdoor komt de vloer hoger te liggen. Soms is het daarom nodig om de plinten te vervangen en andere aanpassingen te doen in je woning, zoals het bijschaven van de deuren.

Het aanbrengen van vloerisolatie via de bovenzijde kost gemiddeld tussen de €100,- en de €150,- per m². De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 13 jaar.

Vloerisolatie kruipruimte

Bodemisolatie in de kruipruimte is iets minder effectief dan het aanbrengen van vloerisolatie. Er zit namelijk nog een luchtlaag tussen het materiaal en de vloer. Deze luchtlaag zorgt ervoor dat je een klein beetje warmte verliest. De gemiddelde besparing met bodemisolatie in de kruipruimte is ongeveer 250 kubieke gas per jaar. Dit is 70 kubieke gas minder dan wanneer je de vloer isoleert.

De isolatiespecialist uit Vlissingen plaatst isolerend materiaal op de bodem van de kruipruimte. Voorbeelden van materiaal zijn EPS-parels, isolatiechips en schelpen. Afhankelijk van de bodem en de ruimte wordt er een keuze gemaakt voor één van deze materialen. Een laag schelpen is bijvoorbeeld erg zwaar en kan verzakkingen veroorzaken. Isolatiechips zijn lichter en in dit geval geschikter.

De gemiddelde kosten voor bodemisolatie liggen tussen de €20,- tot €25,- per vierkante meter, afhankelijk van het isolatiemateriaal. De terugverdientijd is ongeveer 12 jaar.

Vloerisolatie aanbrengen: wat doet de isolatie-expert?

Een isolatie expert bekijkt eerst de mogelijkheden voor vloerisolatie. Hoe lang het isoleren gaat duren is afhankelijk van de gekozen methode. Het aanbrengen van isolatieplaten en nieuwe vloerafwerking vergt een andere methode en meer tijd dan vloerisolatie aan de onderkant van de vloer. Deze methode is meestal binnen één dag afgerond. Hetzelfde geldt voor bodemisolatie.

Hierbij brengt de isolatiespecialist het isolatiemateriaal aan met een dikke slang. Vloerisolatie via de bovenkant kost een aantal dagen en is vooral afhankelijk van de grootte van de vloer. Soms is het nodig dat het materiaal nog moet drogen, zoals bij isolatieschuim.

Vakman voor vloerisolatie in Vlissingen?

Vind eenvoudig een vakman bij jou in de buurt en bespaar!

Welke vloerisolatie moet ik kiezen?

Vloerisolatie wordt op drie manieren aangebracht:

 • Via de onderkant
 • Via de bovenkant
 • In de kruipruimte
De goedkoopste optie is je vloer isoleren via de bovenkant. Toch is dit niet altijd de beste optie: bijvoorbeeld als je huis volledig is ingericht.

In dat geval is een betonvloer isoleren via de bovenkant een grote verbouwing. Kies dan voor isolatie via de onderkant. Helaas is deze methode alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Is dit niet het geval? Laat dan je kruipruimte isoleren. Bodemisolatie is een goed alternatief.

Subsidie vloerisolatie Vlissingen

Laat jij je houten vloer isoleren? Vloerisolatie in Vlissingen komt in aanmerking voor een subsidie! Deze subsidie voor vloerisolatie in Vlissingen is de ISDE, Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebespaarlening, en is beschikbaar tot december 2030.

Een belangrijke voorwaarde voor deze subsidie op vloerisolatie in Vlissingen is dat je huiseigenaar bent en zelf bewoner bent. Wil je meer weten over deze subsidie? Lees dan verder op Rvo.nl. In de onderstaande tabel vind je informatie terug over de ISDE voor vloerisolatie. Zo lees je dat je €5,50 per m² krijgt, en je minimaal 20 m² moet isoleren.

Soort isolatie Subsidie per vierkante meter Minimale besparing Maximale besparing Minimale Rd-waarde Minimaal m² Maximaal m²
Vloerisolatie €5,50,- €110, €715,- 3,5 m² K/w 20 130
Bodemisolatie €3,- €60,- €390,- 3,5 m² K/w 20 130
Zolder- of vlieringvloerisolatie €4, €80,- €520,- 3,5 m² K/w 20 130

Is je huis ouder dan 2 jaar, dan profiteer je bovendien van een verlaagd btw-tarief. In plaats van de gebruikelijke 21%, betaal je slechts 9% btw over alle arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaal je wel gewoon 21% btw. Meer hierover lees je op belastingdienst.nl.

Kom je nu niet in aanmerking voor de ISDE en wil je wil je vloer isoleren? Vraag dan een energiebespaarlening aan. Tegen een gunstige rente leen jij het geld dat je nodig hebt voor je vloerisolatie.


Vloerisolatie laten aanbrengen; de ervaringen

Bekijk de ervaringen van Hanneke die vloerisolatie liet aanbrengen.


Welke vloerisolatie bij vloerverwarming?

Je verwarmt je woning Vlissingen efficiënter met vloerverwarming. Normaal wordt een radiator vaak op 21 graden gezet, maar 19 graden is al voldoende met verwarming in de vloer. Om de warmte van de vloerverwarming te behouden is vloerisolatie noodzakelijk. Zonder de vloer te isoleren verlies je veel warmte en dit zorgt voor een hogere energierekening omdat je meer moet stoken. Daarnaast warmt de vloer langzamer op.

Specialisten uit Vlissingen raden aan om de vloer te isoleren met materiaal dat minstens een isolatiewaarde heeft van 5. Hierdoor profiteer je van het hoogste rendement en blijft de warmte het beste behouden.

Advies nodig? Vraag gratis offertes aan en vind de beste specialist voor vloerisolatie en -verwarming uit jouw regio.

Isolatiemateriaal: wat is de beste vloerisolatie?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen. Welke geschikt is voor de vloer van je woning in Vlissingen is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de gekozen isolatietechniek, hoe dik de laag moet zijn en of er sprake is van vloerverwarming.

Warmte isolatie via of in de kruipruimte is daarnaast nog afhankelijk van de beschikbare ruimte. Een materiaal met een hoge isolatiewaarde heeft minder ruimte nodig, want dan kan er een minder dikke laag aangebracht worden.

Een isolatie expert geeft je hier graag advies over. Voor vloerisolatie op de bovenkant wordt er bijna altijd gekozen voor isolatieplaten, deze zijn echter minder geschikt voor de onderkant of voor bodemisolatie.

isolatie vloer Vlissingen

Isolatiewaarde

Eén van de dingen waarop je moet letten bij de keuze voor isolatiematerialen is de isolatiewaarde. Hierbij kijken we voornamelijk naar de R-waarde en de Rc-waarde. De Rc-waarde wordt gebruikt voor isolatiemateriaal met meerdere lagen en is een optelling van de R-waarde van alle lagen.

Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het materiaal isoleert. Kies minstens voor een Rc-waarde van 3,5 voor vloerisolatie. Heb je vloerverwarming? Ga dan voor een waarde van minstens 5.

Welke dikte is er nodig?

De dikte die er nodig is om een goede isolerende waarde te behalen is afhankelijk van het soort materiaal. Hoe beter het materiaal isoleert, hoe dunner de laag is.

PIR heeft bijvoorbeeld een uitstekende waarde, hierdoor is een laag van een paar centimeter al genoeg. Terwijl voor isolatieschuim minstens 10 centimeter wordt gerekend. Schelpen hebben zelfs een dikte nodig van minstens 30 centimeter.

Vloerisolatie korrels (EPS)

Expanded Poly-Styrene (EPS) korrels zijn gemaakt van piepschuim en zijn zeer duurzaam. Ze bestaat voor een groot gedeelte uit droge lucht, waardoor EPS uitstekend isoleert. EPS-korrels zijn geschikt voor bodemisolatie en worden aangebracht in een dikke laag van ongeveer 35 centimeter. De Rc-waarde is ongeveer 3,5.

Vloerisolatie folie

Isolatiefolie heeft een Rc-waarde van 2,5 en 5, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Een vakman uit Vlissingen brengt de dampremmende isolatiefolie aan op de bodem en de wanden van de kruipruimte.

Het wordt gemaakt van PE kunststof. Soms wordt er pvc gebruikt, maar dit is minder goed voor het milieu. In een vochtige kelder zijn thermoskussens van isolatiefolie zeer effectief.

Vloerisolatie chips

Kies je voor het isoleren van de kruipruimte? Vloerisolatie chips zijn dan een hele slimme keuze! De isolatiechips zijn kleine chips, gemaakt van piepschuim. Door het lichte gewicht zijn de chips heel gemakkelijk te plaatsen. De chips zijn vochtbestendig en schimmelwerend, en daardoor uitermate geschikt voor het isoleren van de kruipruimte.

Wanneer het grondwaterpeil stijgt, blijven de isolatiechips drijven. Dit zorgt ervoor dat de isolatiewaarde altijd blijft behouden. De rc-waarde van de vloerisolatie chips liggen rond de 2,3 bij een dikte van 30 centimeter.

Glaswol of steenwol

Vloerisolatie met glaswol of steenwol is vooral geschikt als je kiest voor vloerisolatie aan de onderkant. Zeker bij het isoleren van een houten vloer is glaswol erg geschikt. Het materiaal is namelijk van nature heel erg zacht, waardoor je het gemakkelijk op maat snijdt en plaatst tussen de draagbalken van de vloer.

Een groot voordeel is dat het een goedkope optie is. Het kost ongeveer €5,- tot €20,- per m² en met een dikte van 16 centimeter behaal je een rc-waarde van 3,5.

vloerisolatie pur

PUR

PUR is geschikt voor vloerisolatieplaten, maar wordt voornamelijk gebruikt voor gespoten vloerisolatie aan de onderzijde van de vloer. De vakman uit Vlissingen spuit de vloeistof tegen de ondervloer en het zet daarna snel uit. Het heeft een hoge dichtheid. De isolatiewaarde van pur wordt aangegeven met een R-waarde. Voor een R-waarde van 4,5 is een dikke laag van 10 tot 15 centimeter nodig.

Vloerisolatieplaten

Vloerisolatie aan de bovenkant wordt aangebracht met vloerisolatieplaten. De isolatieplaten worden gemaakt van verschillende soorten materialen, bijvoorbeeld EPS, PUR en PIR.

Hoe goed het materiaal isoleert is afhankelijk van de dichtheid van de harde vloerisolatieplaten en hoe dik de plaat moet zijn. Voordeel van isolatieplaten is dat het plaatsen zeer snel afgerond is.

Schelpen

Wil je liever een natuurlijk isolatiemateriaal? Dan zijn schelpen zeer geschikt. Er is wel een dikke laag schelpen nodig, maar ze zijn geschikt voor vochtige kruipruimtes. Een nadeel is dat het niet voor elke bodem geschikt is, dit heeft te maken met het hoge gewicht. Een alternatief zijn dan isolatiechips, deze zijn een stuk lichter.

Vloerisolatie, zelf doen?

Ben je van plan om zelf vloerisolatie aan te brengen? Soms lijkt een klus heel gemakkelijk, maar ook bij het isoleren van vloeren kan er veel fout gaan. Plaats je de warmte isolatie bijvoorbeeld verkeerd in de kruipruimte of op de vloer? Dan werkt het minder goed en is het rendement een stuk lager. Hierdoor bespaar je minder op de energiekosten.

Maar dat is niet het enige!

Een verkeerde plaatsing kan namelijk ook zorgen voor vochtproblemen door condensvorming en hoge herstelkosten. Door een vakman uit Vlissingen in te schakelen ben je er zeker van dat de vloerisolatie op de juiste manier aangebracht is.

Aandachtspunten bij vloerisolatie: goede ventilatie

Het is belangrijk om te letten dat er een goede ventilatie mogelijk is bij vloerisolatie. Zonder ventilatie in de kruipruimte is het mogelijk dat er radongas zich gaat ophopen. Radongas is een gas dat van nature in de bodem en in veel bouwmaterialen zoals beton zit. Het vermijden of compleet voorkomen van radongas is niet te mogelijk, maar je kunt wel het ophopen van het gaas voorkomen.

En hiervoor is het nodig dat er geventileerd wordt. Een vakman uit Vlissingen zal er dus altijd opletten dat de ventilatiegaten niet bedekt worden door isolatiematerialen. Soms is het nodig om extra ventilatieroosters aan te brengen.

Optimale geluidsisolatie van vloer

Woon je in een appartement in Vlissingen en horen je onderburen het geluid van je voetstappen goed? Door de vloer te isoleren met geluidsisolatie wordt het geluid gedempt. Een zwevende dekvloer is hier zeer geschikt voor.

Geluid wordt namelijk doorgegeven via de lucht, denk aan stemmen of de tv, of door contactgeluid. En contactgeluid geeft vaak geluidsoverlast. Denk aan de voetstappen, het verschuiven van stoelen en het dichtdoen van een deur. Met een dekvloer worden de geluidstrillingen gedempt.

Verbeterde warmte-isolatie

Een heerlijk warm en comfortabel huis met vloerisolatie. Je wilt natuurlijk geen koude vloer of optrekkend vocht door de vloer. Met vloerisolatie voorkom je optrekkend kou en vocht vanuit de bodem door de kruipruimte. Hierdoor voelen de vloeren warmer aan en hoef je minder te stoken. De warmte blijft langer hangen en hierdoor bespaar je op de energiekosten.

Recente aangevraagde offertes

Vloerisolatie aanbrengen in Vlissingen
Vloer isoleren in Middelburg
Houten vloer isoleren in Goes
Kruipruimte isoleren in Terneuzen
Betonvloer isoleren in Den Haag
Bodemisolatie in Eindhoven
Vloeren isoleren in Rotterdam
Vloerisolatie folie aanbrengen in Amsterdam
Isoleren vloer in winkelpand in Utrecht
Vloerisolatie met EPS korrels in Zoetermeer

Voordelen inschakelen vloerisolatie bedrijf Vlissingen

Schakel ook een isolatie expert uit Vlissingen in voor het isoleren van de vloer en profiteer van de voordelen. De expert heeft namelijk veel ervaring en vakkennis. Hierdoor weet je zeker dat de isolerende materialen op de juiste manier aangebracht worden, zodat jij het hoogste rendement behaalt.

Daarnaast voorkom je vochtproblemen door een goede plaatsing. Ook geeft de expert je graag deskundig advies over de mogelijkheden en de meest geschikte isolatiemethode.

De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een isolatie expert nog even op een rijtje:

 • Juiste plaatsing van het isolatiemateriaal.
 • Het isoleren van de vloer verloopt snel.
 • Behaal het hoogst mogelijk rendement.

isolatiebedrijf Vlissingen

Vloerisolatie aanbrengen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Dat vloerisolatie in Vlissingen veel voordelen heeft is duidelijk: een warmere vloer en geen koude voeten meer, een drogere lucht in huis en, ook niet onbelangrijk, een besparing op de stookkosten die oploopt tot €380,- per jaar! Dat wil jij toch ook? Laat zo snel mogelijk jouw vloer isoleren! Op zoek naar een vloerisolatie bedrijf?

Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Door vloerisolatie bedrijven te vergelijken vind je eenvoudig en snel de vakman met het beste aanbod. Je bespaart zo tot wel 40% op de isolatiekosten. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: je zit dus helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken