Vloerisolatie Harderwijk

Wist je dat je met vloerisolatie een paar honderd euro per jaar bespaart op de energiekosten van je woning in Harderwijk? Door de vloer of de kruipruimte te isoleren voorkom je warmteverlies, hierdoor hoef je minder te stoken. Er zijn verschillende methodes mogelijk voor het isoleren van vloeren, hierover lees je op deze pagina meer. Daarnaast geven we je meer informatie over de verschillende isolatiematerialen.

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten uit de omgeving en bespaar tot wel 40% op de kosten. Vul het offerteformulier in en je ontvangt aan aantal aanbiedingen. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast! Vergelijk en kies, aan jouw de keuze.

Voordelen van onze service

Door het offerteformulier in te vullen ontvang je offertes van experts uit je omgeving. Je hoeft dus niet allemaal bedrijven te contacteren voor een prijsopgaaf. Door te vergelijken weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor het isoleren van de vloer. Maak gebruik van onze service en:

  • ontvang spoedig een aantal vrijblijvende aanbiedingen van specialisten uit je omgeving;
  • je kiest eenvoudig een bedrijf uit de regio Harderwijk voor de beste prijs;
  • je bespaart tot wel 40% op de kosten voor het isoleren van de vloer door een isolatiebedrijf.

vloerisolatie Harderwijk

 

Waarom kiezen voor vloerisolatie?

Wist je dat vloerisolatie ook uitstekend helpt tegen huisstofmijt? Op een vloer die niet geïsoleerd is, komen namelijk vaker huisstofmijten voor. Deze vloer is kouder en vochtiger en een ideale leefomgeving voor een huismijt. Vloeren isoleren zorgt voor warme en droge vloeren. Vloerisolatie werkt daarnaast uitstekend als geluidsisolatie, vooral met een zwevende dekvloer, en tegen warmteverlies. Geen last meer van optrekkend tocht en kou in je woning in Harderwijk. Plaats vloerisolatie om:

  • het verlies van warmte te voorkomen, waardoor je minder hoeft te stoken;
  • huisstofmijt in je huis te verminderen met droge en warme vloeren;
  • de geluidsisolatie te verbeteren.

 

Houten vloer isoleren Harderwijk

Een isolatiespecialist isoleert een houten vloer via de onderzijde of via de bovenzijde. Via de onderzijde is het gemakkelijkste, maar hiervoor moet wel genoeg ruimte zijn in de kruipruimte. Het isolerende materiaal wordt tussen de houten balken geplaatst. Het is niet nodig om de houten balken te isoleren, want massief hout heeft zelf een goede isolatiewaarde.

Is er geen ruimte in de kruipruimte of loopt deze niet onder de gehele houten vloer? Dan is het nodig om isolerend materiaal te plaatsen op de bovenzijde van de houten vloer. Op deze manier de houten vloer isoleren is kostbaarder, want het is arbeidsintensiever. De specialist uit Harderwijk haalt eerst de bovenvloer eraf. Daarna plaatst hij warmte isolatie op de houten vloer en daarbovenop nieuwe vloerafwerking.

betonvloer isoleren Harderwijk

 

Betonvloer isoleren Harderwijk

Een betonvloer wordt meestal via de bovenzijde geïsoleerd met vloerisolatieplaten van PUR, XPS of EPS. Dit heeft te maken met het feit dat een betonvloer erg koud aanvoelt. Plaats je warmte isolatie aan de onderzijde van de betonvloer, dan houd je de koude vloer, maar je bespaart wel op de energiekosten.

Door de bovenzijde te isoleren heb je hier geen last meer van. Het nadeel van deze isolatietechniek is dat de betonvloer een paar centimeter hoger komt te liggen. Hoeveel de betonvloer verhoogd wordt, ligt aan de dikte van het materiaal. Je moet dan waarschijnlijk ook enkele aanpassingen doen in je huis, zoals het verhogen van de plinten en het bijschaven van de deuren.

 

Kosten vloerisolatie

De kosten voor vloerisolatie zijn afhankelijk van de isolatietechniek en het gebruikte materiaal. Uiteraard is ook de grootte van de vloer van invloed op de uiteindelijke prijs. Voor een appartement moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €1.350,- en voor een tussenwoning ongeveer €1.500,-.

Je verbruikt gemiddeld 320 kubieke gas minder per jaar, dit levert een besparing op van ongeveer €220,-. Vloerisolatie voor een appartement heb je dus na ongeveer 6 jaar weer terugverdiend. Vloerisolatie onder de vloer aanbrengen is goedkoper, want dit is gemakkelijker dan via de bovenzijde en je hoeft dan geen aanpassingen te doen in je huis.

Prijstabel: wat kost vloerisolatie?

Type woningOppervlakte van de vloerGemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2-onder-1-kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, onder andere het type vloer. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit je regio.

Op zoek naar een expert voor het aanbrengen van vloerisolatie?

Vul het offerteformulier in en kies eenvoudig de beste isolatie expert uit Harderwijk!

Offertes aanvragen

Besparing met vloerisolatie

Je bespaart ongeveer 320 kubieke gas per jaar wanneer je vloerisolatie laat aanbrengen. Per jaar schelt dat gemiddeld €220,- op je energierekening. De investering heb je na ongeveer 6 tot 8 jaar terugverdiend. De verwachting is dat de gasprijs de komende jaren flink zal gaan stijgen, hierdoor is het verstandig om op tijd energiebesparende maatregelen te nemen. Hoeveel je uiteindelijk gaat besparen is natuurlijk nog afhankelijk van andere factoren, zoals hoe goed je woning verder is geïsoleerd. Ook de buitentemperatuur is van invloed. Bij een koude winter moet je meer stoken en bespaar je dus nog meer.

 

Opties voor vloerisolatie

Er zijn drie opties voor het aanbrengen van vloerisolatie. Specialisten uit Harderwijk raden meestal aan om isolatie aan de onderkant van de vloer te plaatsen. Deze methode is het eenvoudigste, maar er moet dan wel genoeg ruimte zijn in de kruipkelder. Wanneer de ruimte minder dan 35 centimeter is, is deze methode bijvoorbeeld niet meer mogelijk. De vakman plaatst dan bodemisolatie of vloerisolatie aan de bovenkant van de vloer. Het is ook mogelijk om isolerende materialen op de bovenkant van de vloer te plaatsen.

kruipruimte isoleren Harderwijk

1. Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer

Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer is het meest effectief en het gemakkelijkste om aan te brengen. De vakman plaatst isolerend materiaal tegen de onderkant van de vloer via de kruipruimte. Hiervoor is wel genoeg ruimte nodig. De isolatietechniek is vaak mogelijk wanneer er meer dan 35 centimeter ruimte is. Voor purschuim is er minstens 50 centimeter nodig.

Niet genoeg ruimte? Het is zelfs mogelijk om de kruipruimte te laten afgraven. Isolatieschuim of minerale wol wordt vaak gekozen als isolatiemateriaal. Op de bodem van de kruipkelder plaatst de vakman uit Harderwijk een dampremmende isolatiefolie om het isolerend materiaal te beschermen tegen vochtproblemen.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Bij een lage of geen kruipruimte of in het geval van een betonnen vloer wordt de vloer via de bovenkant geïsoleerd. Het voordeel bij een betonnen vloer is dat deze daarna niet meer koud aanvoelt. De isolatiespecialist uit Harderwijk plaatst harde isolatieplaten van EPS, PUR, PIR of XPS op het vloeroppervlak. De dikte van de vloerisolatieplaten is meestal rond de 6 centimeter.

Daarna werkt hij alles netjes af met plaatmateriaal, bijvoorbeeld OSB-platen. Tot slot wordt de betonnen of houten vloer afgewerkt met nieuwe vloerbedekking. De betonnen vloer komt hoger te liggen en dit heeft tot gevolg dat je een aantal dingen moet aanpassen in je woning. Drempels, plinten en deuren moeten bijvoorbeeld aangepast worden.

3. Bodem van de kruipruimte

Bodemisolatie is iets minder effectief dan vloerisolatie. Gemiddeld bespaar je met deze methode 250 kubieke gas per jaar. In vergelijk met vloerisolatie is dit ongeveer 70 kubieke gas per jaar minder. De specialist uit de omgeving van Harderwijk plaatst isolatiematerialen op de bodem van de kruipruimte. Hierdoor zit er nog ruimte, een luchtlaag, tussen het materiaal en de vloer. Door de luchtlaag verlies je toch nog een klein beetje warmte. Isolatiemateriaal bestaat uit EPS-parels, isolatiechips of schelpen. Welk materiaal geschikt is, is onder andere afhankelijk of de ruimte erg vochtig is. Niet elk materiaal kan daar namelijk tegen.

Bespaar jaarlijks op de energiekosten!

Met vloerisolatie verbruik je ongeveer 10% minder energie. Vergelijk gratis offertes.

Offertes aanvragen

 

Kruipruimte isoleren Harderwijk

Het isoleren van de kruipruimte scheelt ongeveer 10% op je energierekening per jaar. Een ander voordeel is dat de vloer warmer aanvoelt en dit verhoogt het wooncomfort. Gemiddeld zijn kruipruimtes 70 tot 80 centimeter hoog en is er genoeg ruimte voor isolerende materialen. De ruimte is vaak een vochtige omgeving. Het vocht in de grond verdampt in de kruipruimte en condenseert tegen de onderkant van de vloer. Droge lucht isoleert veel beter en daarnaast veroorzaakt condens schimmelplekken en een muffe geur in huis.

Afhankelijk van de hoogte van de kruipkelder en de vochtigheid zijn er verschillende materialen en isolatiemethodes mogelijk. Isolatiechips zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor een vochtige kelder. Dit materiaal gaan namelijk drijven wanneer er een laagje water ontstaat en wordt hier niet door aangetast. Het is ook mogelijk om de kruipruimte te bekleden met een dampremmende isolatiefolie, zodat vocht niet meer omhoog kan kruipen.

Geen kruipruimte: wat nu?

Geen kruipruimte? Ook vloerisolatie zonder kruipruimte is mogelijk. In dit geval wordt er een nieuwe vloer aangebracht. Een isolatiespecialist uit Harderwijk verwijdert eerst de huidige vloerbedekking. Dan zijn er twee opties: een nieuwe vloer of een zwevende dekvloer. Een nieuwe vloer is het goedkoopste, hierbij is de onderkant van de nieuwe vloer voorzien van een isolerende laag. Een zwevende dekvloer is echter efficiënter. De dekvloer wordt op de bovenkant van de vloer aangebracht. Deze methode wordt ook vaak toegepast bij het isoleren van de garagevloer. Tussen de ondervloer en de dekvloer plaatst de vakman isolerend materiaal. Voordeel is dat de geluidsisolatie ook flink verbeterd wordt.

Vloerisolatie aanbrengen, wat doet de isolatie expert?

Voordat de isolatie expert begint met isoleren, bekijkt hij de mogelijkheden voor de vloer. Afhankelijk van de gekozen methode duurt het aanbrengen van vloerisolatie of kruipruimte isolatie een dag tot een paar dagen. Het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderkant van de vloer en bodemisolatie is meestal binnen een dag afgerond. De vakman uit Harderwijk spuit bodemisolatie met een dikke slang in de kruipruimte of plaatst isolatie tegen de onderkant van de vloer. Vloerisolatie via de bovenkant is arbeidsintensiever en duurt daardoor wat langer. De tijd die nodig is, is ook afhankelijk van de grootte van de vloer en hoe lang het materiaal moet drogen. Schuim moet namelijk vaak nog een paar dagen drogen, voordat het effectief werkt.

vloerisolatie met vloerverwarming Harderwijk

 

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Met vloerverwarming verwarm je je woning in Harderwijk efficiënt en daarnaast zorgt het voor een aangename warme vloer. Je wilt natuurlijk de warmte van de verwarming zoveel mogelijk behouden, daarom is het verstandig om vloerisolatie aan te brengen. Zonder isolatie verlies je veel warmte via de vloer en warmt de verwarming langzamer op. Hierdoor moet je meer stoken. De vakman plaatst in dit geval isolatie op de ondervloer, meestal gespoten pur of vloerisolatieplaten. Het is belangrijk om te kiezen voor materiaal met een zeer goede isolerende eigenschappen, zodat je het meest profiteert van het behouden van de warmte.

 

Subsidie vloerisolatie 2019

Voor het plaatsen van vloerisolatie is het mogelijk om een subsidie te ontvangen. Dit geldt zowel voor particuliere woningbezitters als voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Lang was er geen subsidie voor particulieren, maar sinds 2 september 2019 is het weer mogelijk om deze aan te vragen. Het maximumbedrag ligt op €10.000,- per woning. De hoogte is afhankelijk van de isolatiemaatregelen die je neemt. Om aanspraak te maken op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) moet je minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. Op rvo.nl lees je hier meer over. Over de arbeidskosten voor het isoleren van vloeren betaal je het lage btw-tarief van 9%. Het lage btw-tarief geldt niet voor de materiaalkosten en uw woning moet minstens twee jaar oud zijn om hiervan te profiteren. Op de website van de Belastingdienst staat meer informatie.
 

Isolatiemateriaal, wat is de beste vloerisolatie?

Welk isolatiemateriaal er gebruikt wordt voor de houten- of betonvloer van je woning in Harderwijk is afhankelijk de isolatietechniek, hoe dik de laag moet zijn en of er vloerverwarming is of niet. Ook de beschikbare ruimte in de kruipruimte is van invloed op de keuze voor materiaal. Een isolatiespecialist geeft je hier graag deskundig advies over. Vloerisolatieplaten zijn bijvoorbeeld geschikt voor vloerisolatie via de bovenzijde, maar minder voor de onderzijde. Hiervoor wordt er meestal gekozen voor isolatieschuim. En voor bodemisolatie kun je bijvoorbeeld kiezen voor natuurlijke isolatie zoals schelpen of isolatiefolie.

isolatie vloer Harderwijk

Isolatiewaarde

Wanneer je op zoek gaat naar isolatiematerialen kom je waarschijnlijk allerlei soorten isolatiewaarden tegen. Voor vloerisolatie kijken we meestal naar Rc-waarde. Dit is een optelling van de R-waarden van alle lagen materiaal. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter het materiaal isoleert. Het is verstandig om te kiezen voor een Rc van 3,5 en bij vloerwarming voor een waarde van minstens 5.

Vloerisolatie EPS-korrels

Expanded Poly-Styrene (EPS) korrels zijn gemaakt van piepschuim en zijn zeer duurzaam. Ze bestaat voor een groot gedeelte uit droge lucht, waardoor EPS uitstekend isoleert. EPS-korrels zijn geschikt voor bodemisolatie en worden aangebracht in een dikke laag van ongeveer 35 centimeter. De Rc-waarde is ongeveer 3,5.

Vloerisolatie folie

De vakman brengt folie aan op de bodem en de muren van de kruipruimte. Deze isolatiefolie is gemaakt van kunststof. PVC bevat schadelijke stoffen en is minder goed voor het milieu, daarom wordt er meestal gekozen voor polyetheen (PE) kunststof. In een vochtige kelder is het ook mogelijk om luchtkussens van isolatiefolie te plaatsen. Deze zorgen voor een droge luchtlaag die beter isoleert. Folie heeft een Rc-waarde tussen de 2,5 en 5.

PUR

Gespoten PUR is ideaal voor de onderkant van de vloer. Het heeft een hele hoge dichtheid en sluit alles goed af. Daarnaast gaat het plaatsen zeer snel. De isolatiewaarde van PUR wordt berekend met een R-waarde en is afhankelijk van hoe dik het moet zijn. Meestal is er ongeveer 10 centimeter schuim nodig voor een R-waarde van 4,5.

vloerisolatie pur

Vloerisolatieplaten

Vloerisolatieplaten zijn zeer geschikt voor het isoleren van de bovenkant van het houten of betonnen vloeroppervlak. De vloerisolatieplaten worden gemaakt van verschillende materialen, onder andere EPS, PUR en PIR. De isolatiewaarde is afhankelijk van het materiaal en hoe dik de harde isolatieplaten moeten zijn. Het voordeel van vloerisolatieplaten is dat ze snel geplaatst kunnen worden en een hoge dichtheid hebben.

Schelpen

Schelpen is een natuurlijk isolerend materiaal en geschikt voor bodemisolatie. Een dikke laag schelpen heeft een uitstekende isolerende eigenschappen. Daarnaast hebben ze een goed vocht absorberend vermogen. Nadeel is dat de laag zwaar is, hier moet de bodem wel geschikt voor zijn. Wanneer de kruipruimte erg vochtig is, verliezen de schelpen hun werking.

Welke dikte is nodig?

De benodigde dikte wordt voornamelijk beïnvloed door het gekozen materiaal en de isolerende eigenschappen. Voor vloerisolatie aan de bovenkant wil je bijvoorbeeld dat de houten of betonnen vloer niet te veel omhoog komt. Met materiaal dat zeer goed isoleert, zoals PIR, zijn dunnere platen mogelijk. Voor isolatieschuim wordt meestal 10 centimeter gerekend en voor schelpen ongeveer 30 centimeter.

Besparen op de kosten voor het isoleren van de vloer?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Offertes aanvragen

Vloerisolatie, zelf doen?

Het is verstandig om een isolatiespecialist uit de omgeving van Harderwijk in te schakelen voor het aanbrengen van vloerisolatie en het niet zelf te doen. Alleen met de juiste plaatsing behaal je het hoogste rendement. Daarnaast kan verkeerd aangebrachte isolatie zorgen voor meer vochtproblemen en hoge herstelkosten. Met een vakman weet je zeker dat alles op de juiste manier aangebracht wordt.

Aandachtspunt bij vloerisolatie: goede ventilatie

Ventilatie is zeer belangrijk bij vloerisolatie. Wanneer je geen ventilatie in de kruipruimte laat plaatsen is het mogelijk dat radongas zich ophoopt. Radongas zit van nature in de bodem en veel bouwmaterialen zoals beton en bakstenen. Je kunt radongas niet helemaal vermijden, maar het ophopen wel vermijden door te ventileren. Zonder ventilatie ontstaan er ook vaak vochtproblemen. Het isolatiemateriaal mag de ventilatiegaten dus niet bedekken, want hierdoor ventileert de ruimte niet meer.

Optimale geluidsisolatie van vloer

Last van voetstappen of horen de onderburen van je appartement je goed? Met geluidsisolatie voorkom je geluidsoverlast. Geluid wordt doorgegeven via de lucht, zoals stemmen en de tv, en door contactgeluid, zoals voetstappen en het dichtdoen van een deur. Eén van de mogelijkheden voor geluidsisolatie is een zwevende dekvloer bij een betonvloer. Ook vloerisolatie aan de onderzijde van een houten vloer werkt geluidsisolerend.

Verbeterde warmte isolatie

Verbeter de warmte isolatie door je houten- of betonvloer te isoleren. Kou en vocht trekken op vanuit de bodem door de kruipruimte in je woning in Harderwijk. Met vloerisolatie voorkom je dit. De vloer voelt warmer aan en je verwarmt je woning efficiënter. Door de warmte isolatie hoef je minder te stoken, waardoor je bespaart op de energiekosten.

isolatiebedrijf Harderwijk

Voordelen inschakelen isolatie expert Harderwijk

Het inschakelen van een isolatie expert uit de regio Harderwijk heeft een aantal voordelen. De expert zorgt er bijvoorbeeld voor dat het isolatiemateriaal op de juiste manier aangebracht wordt. Alleen dan weet je zeker dat je het hoogste rendement behaalt en het meeste bespaart op de energiekosten. Bovendien voorkom je door de juiste plaatsing problemen met vocht. Schakel een expert uit de regio in om te besparen op de voorrijkosten. De belangrijkste voordelen:

  • Een vakman plaatst de isolatiematerialen op de juiste manier.
  • De werkzaamheden verlopen snel en zonder problemen.
  • Je behaalt het hoogst mogelijk rendement.

Actief bij jou in de provincie

Nijmegen | Arnhem | Apeldoorn | Ede | Doetinchem | Harderwijk | Tiel | Wageningen | Zutphen | Wijchen | Barneveld | Nijkerk | Culemborg | Ermelo | Duiven |

 

Isolatie expert Harderwijk nodig? Vloerisolatie offertes!

Geen koude voeten meer en besparen op de energiekosten? Plaats dan vloerisolatie! Door de vloer of de kruipruimte te isoleren beperk je het warmteverlies. De vloeren voelen warmer aan en zijn droger, want ook het vocht wordt tegengehouden. Bespaar op de kosten door meerdere offertes te vergelijken van experts uit de regio Harderwijk. Vul vandaag nog het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten!


Vraag gratis offertes aan voor vloerisolatie

Op zoek naar een isolatiebedrijf? Vergelijk meerdere offertes!

Gratis offertes aanvragen