Vloerisolatie Tiel

Bespaar een paar honderd euro per jaar met vloerisolatie in je woning in Tiel. Je voorkomt namelijk dat je veel warmte verliest of dat er kou en tocht optrekt via de vloer. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op de energiekosten. Isoleer de vloer of de kruipruimte en je zorgt er daarnaast voor dat de vloer warm aanvoelt. Op deze pagina lees je meer over de methodes die mogelijk zijn voor isolatie van vloeren, de isolatiematerialen en de gemiddelde prijzen.

Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvangt geheel kosteloos en vrijblijvend offertes van specialisten uit je omgeving. Vergelijk de ontvangen aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Zo kies je eenvoudig een isolatiespecialist uit Tiel en bespaar je tot 40% op de kosten.

Voordelen van onze service

Je ontvangt een aantal offertes van isolatiebedrijven uit de regio Tiel door het offerteformulier in te vullen. Je hoeft dus niet allemaal bedrijven op te bellen voor een prijsopgaaf, één muisklik is al genoeg. Door offertes te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt en je bespaart hierdoor tot wel 40% op de isolatiekosten. De belangrijkste voordelen nog even op een rijtje:

  • Je ontvangt gratis en vrijblijvende aanbiedingen van isolatiespecialisten uit de regio.
  • Kies eenvoudig het beste bedrijf uit de regio Tiel voor de beste prijs.
  • Bespaar tot 40% op de kosten door offertes te vergelijken.

vloerisolatie Tiel

 

Waarom kiezen voor vloerisolatie?

Het plaatsen van vloerisolatie heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je bespaart op de energiekosten. Je voorkomt namelijk warmteverlies en hierdoor hoef je minder te stoken. Maar wist je dat vloerisolatie ook helpt tegen huisstofmijt? Niet geïsoleerde vloeren zijn vaak vochtiger en kouder en dit is een ideale leefomgeving voor huisstofmijten. Door vloeren te isoleren worden ze droger en heeft vocht geen kans meer. Vloerisolatie werkt ook uitstekend als geluidsisolatie, vooral in het geval van een zwevende dekvloer. De belangrijkste voordelen van vloerisolatie:

  • Je voorkomt verlies van warmte en hoeft minder te stoken.
  • Het vermindert huisstofmijt door droge en warme vloeren.
  • Vloerisolatie verbetert de geluidsisolatie van vloeren.

 

Houten vloer isoleren Tiel

Een houten vloer wordt geïsoleerd door een isolatiespecialist via de onderkant of via de bovenkant. Via de onderkant is het meest eenvoudig, want dan heb je geen nieuwe vloer nodig. Er moet wel genoeg ruimte zijn in de kruipruimte voor de warmte isolatie. Hij plaatst isolerend materiaal tussen de houten balken. De houten balken hoeven niet geïsoleerd te worden, want massief hout heeft van zichzelf een uitstekende isolerende waarde.

Wanneer er niet voldoende ruimte is in de kruipruimte is het nodig om via de bovenzijde de houten vloer te isoleren. Deze isolatiemethode is duurder, want het is arbeidsintensiever en er is meer materiaal nodig. Een specialist verwijdert de bovenvloer, plaatst vloerisolatieplaten en werkt daarna alles af met nieuwe vloerbedekking. Het isoleren van de houten vloer helpt ook voor geluidsisolatie.

betonvloer isoleren Tiel

 

Betonvloer isoleren

De meest gekozen methode voor het isoleren van een betonvloer in Tiel is via de bovenzijde. De specialist verwijdert eerst de vloerbedekking en plaatst op de betonvloer vloerisolatieplaten van PUR, XPS of EPS. Daarbovenop komt dan de nieuwe vloerbedekking. Een betonvloer voelt vaak koud aan, dit is de reden dat men meestal warmte isolatie plaatst op de bovenkant van een betonnen vloer. De betonvloer voelt daarna namelijk warmer aan en de warmte wordt beter vastgehouden.

Het nadeel is dat de betonvloer hoger komt te liggen, hoeveel is afhankelijk van hoe dik de vloerisolatieplaten zijn. Langs de onderzijde van een betonnen vloer is ook mogelijk in een aantal gevallen, maar dan blijft de betonnen vloer koud aanvullen, maar je bespaart wel op de energiekosten.

 

Kosten vloerisolatie

Er zijn een aantal factoren die de kosten voor vloerisolatie beïnvloeden. Denk hierbij aan de gekozen isolatietechniek, het gebruikte materiaal en de arbeidskosten. Het isoleren via de bovenzijde van een houten of betonnen vloer is duurder dan via de onderzijde. Er is dan namelijk meer materiaal nodig en de arbeidskosten zijn hoger. Houd rekening met een gemiddelde prijs voor een tussenwoning met 50 vierkante meter vloer van €1.500,-. Gemiddeld verbruik je 320 kubieke gas minder per jaar door vloerisolatie. Voor een tussenwoning heb je de investering dan na iets meer dan 6 jaar terugverdiend. Verder wordt de prijs beïnvloed door de materiaalkosten.

Prijstabel: wat kost vloerisolatie?

Type woningOppervlakte van de vloerGemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2-onder-1-kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, onder andere het type vloer. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit je regio.

Ben je op zoek naar een ervaren expert voor vloerisolatie?

Kies eenvoudig het beste isolatiebedrijf uit Tiel en vergelijk offertes!

Offertes aanvragen

Besparing met vloerisolatie

Door vloerisolatie aan te brengen bespaar je ongeveer 320 kubieke gas per jaar. Dit scheelt je ongeveer €220,- op je energierekening. Elk jaar! De terugverdientijd van de investering is gemiddeld 6 tot 8 jaar. Maar de verwachting is dat de gasprijs de komende jaren flink gaat stijgen. De besparing wordt dus nog groter. Het is verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen, zodat je minder energie nodig hebt. Hoeveel je bespaart is onder andere afhankelijk van de isolatiewaarde van het materiaal. De waarde wordt bepaald door het type materiaal en hoe dik het materiaal is dat je laat plaatsen.

 

Opties voor vloerisolatie

Er zijn een aantal opties voor het aanbrengen van vloerisolatie. De meest gekozen methode in Tiel is door de onderzijde van de vloer te isoleren. Dit is eenvoudiger en sneller te realiseren. Is er minder dan 35 centimeter ruimte in de kruipkelder? Dan is isoleren via de bovenzijde van de vloer of bodemisolatie geschikter. Met bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal op de bodem van de kruipkelder geplaatst, denk hierbij aan isolatiefolie, thermoskussens, schelpen of isolatiechips.

kruipruimte isoleren Tiel

1. Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer

Het plaatsen van vloerisolatie tegen de onderzijde van de vloer is de meest effectieve methode en daarnaast is het gemakkelijk om aan te brengen. Omdat een vakman uit Tiel via de kruipruimte de isolerende materialen tegen de onderkant plaatst, is er geen hak- of breekwerk nodig. Er is wel genoeg ruimte nodig in de kruipruimte, hoeveel ruimte is voornamelijk afhankelijk van het soort isolatiemateriaal.

Wanneer er niet genoeg ruimte is, is het mogelijk om de kruipruimte gedeeltelijk af te graven. Voor het isoleren van de onderkant van de vloer wordt vaak gekozen voor isolatieschuim of minerale wol. Minerale wol wordt tegen de onderzijde bevestigt en isolatieschuim wordt gespoten. Met een dampremmende isolatiefolie wordt het materiaal beschermd tegen vocht.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Een betonnen vloer wordt meestal via de bovenkant geïsoleerd. Voor een houten vloer is dit ook mogelijk wanneer de kruipruimte niet diep genoeg is of wanneer de kruipruimte niet onder de gehele houten vloer loopt. Het voordeel van vloerisolatie van bovenaf is dat een betonnen vloer direct niet meer koud aanvoelt. Meestal plaatst een vakman uit Tiel harde isolatieplaten van EPS, PUR, PIR of XPS op de ondervloer. De gemiddelde dikte van vloerisolatieplaten is ongeveer 6 centimeter. Bovenop de vloerisolatieplaten plaatst de isolatiespecialist nieuwe vloerbedekking. Hierdoor komt de vloer hoger te liggen. Soms is het daarom nodig om de plinten te vervangen en andere aanpassingen te doen in je woning, zoals het bijschaven van de deuren.

3. Bodem van de kruipruimte

Bodemisolatie in de kruipruimte is iets minder effectief dan het aanbrengen van vloerisolatie. Er zit namelijk nog een luchtlaag tussen het materiaal en de vloer. Deze luchtlaag zorgt ervoor dat je een klein beetje warmte verliest. De gemiddelde besparing met bodemisolatie in de kruipruimte is ongeveer 250 kubieke gas per jaar. Dit is 70 kubieke gas minder dan wanneer je de vloer isoleert.

De isolatiespecialist uit Tiel plaatst isolerend materiaal op de bodem van de kruipruimte. Voorbeelden van materiaal zijn EPS-parels, isolatiechips en schelpen. Afhankelijk van de bodem en de ruimte wordt er een keuze gemaakt voor één van deze materialen. Een laag schelpen is bijvoorbeeld erg zwaar en kan verzakkingen veroorzaken. Isolatiechips zijn lichter en in dit geval geschikter.

Bespaar op de kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie!

Vul het offerteformulier in en vergelijk prijsoffertes om tot 40% te besparen.

Offertes aanvragen

 

Kruipruimte isoleren Tiel

Door de kruipruimte te isoleren bespaar je ongeveer 10% per jaar op je energiekosten. Daarnaast verhoog je het wooncomfort van je woning in Tiel. De vloer voelt namelijk behaaglijk warm aan. Gemiddeld moet een kruipruimte minstens 70 tot 80 centimeter hoog zijn voor kruipruimte isolatie. De kruipruimte is vaak ook een vochtige ruimte. Er komt namelijk vocht uit de grond omhoog. Dit verdampt in de kruipruimte en zorgt dan voor condensatie op de onderkant van de ondervloer. Een vochtige lucht isoleert niet goed, droge lucht isoleert een stuk beter. Daarnaast veroorzaken vochtproblemen een muffe geur en schimmelplekken.

Geen kruipruimte: wat nu?

Heb je geen kruipruimte? Ook dan is vloerisolatie mogelijk. Zonder kruipruimte wordt er altijd een nieuwe vloer aangelegd. Er zijn hierbij twee opties: een zwevende dekvloer of een nieuwe bovenvloer. Een nieuwe bovenvloer is de goedkoopste optie. Een isolatiespecialist verwijdert de oude vloerbedekking en plaatst een nieuwe bovenvloer waarbij met een isolerende eigenschappen. Wil je echter het beste resultaat? Kies dan voor een zwevende dekvloer. Vaak denkt men dat deze vloer zweeft, maar dit is niet het geval. Een dekvloer bestaat namelijk uit een isolerende laag met daarop vloerbedekking. Met een dergelijke dekvloer verbeter je ook de geluidsisolatie. Dit wordt ook vaak gebruikt voor garagevloer isoleren.

Vloerisolatie aanbrengen, wat doet de isolatie expert?

Een isolatie expert bekijkt eerst de mogelijkheden voor vloerisolatie. Hoe lang het isoleren gaat duren is afhankelijk van de gekozen methode. Het aanbrengen van isolatieplaten en nieuwe vloerafwerking vergt een andere methode en meer tijd dan vloerisolatie aan de onderkant van de vloer. Deze methode is meestal binnen één dag afgerond. Hetzelfde geldt voor bodemisolatie. Hierbij brengt de isolatiespecialist het isolatiemateriaal aan met een dikke slang. Vloerisolatie via de bovenkant kost een aantal dagen en is vooral afhankelijk van de grootte van de vloer. Soms is het nodig dat het materiaal nog moet drogen, zoals bij isolatieschuim.

vloerisolatie met vloerverwarming Tiel

 

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Je verwarmt je woning Tiel efficiënter met vloerverwarming. Normaal wordt een radiator vaak op 21 graden gezet, maar 19 graden is al voldoende met verwarming in de vloer. Om de warmte van de vloerverwarming te behouden is vloerisolatie noodzakelijk. Zonder de vloer te isoleren verlies je veel warmte en dit zorgt voor een hogere energierekening omdat je meer moet stoken. Daarnaast warmt de vloer langzamer op. Specialisten uit Tiel raden aan om de vloer te isoleren met materiaal dat minstens een isolatiewaarde heeft van 5. Hierdoor profiteer je van het hoogste rendement en blijft de warmte het beste behouden.

 

Subsidie vloerisolatie 2019

Vanaf 2 september 2019 is het weer mogelijk om een subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen zoals vloerisolatie. Deze regeling loopt tot en met 31 december 2020 en het maximumbedrag per woning is €10.000,-. Hiervoor moet je wel minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. Dus naast vloerisolatie moet je nog een andere vorm van isolatie aanbrengen. Ga naar rvo.nl voor meer informatie over de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Soms zijn er ook nog provinciale of gemeentelijke subsidies. Via energiesubsidiewijzer.nl krijg je een lijst met alle subsidies die mogelijk zijn. Iedereen profiteert van een besparing doordat je maar 9% btw betaalt over de arbeidskosten voor het plaatsen van vloerisolatie. Dit geldt echter niet voor de materiaalkosten, hierover betaal je het normale tarief. Lees er meer over op belastingdienst.nl.

 

Isolatiemateriaal, wat is de beste vloerisolatie?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen. Welke geschikt is voor de vloer van je woning in Tiel is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de gekozen isolatietechniek, hoe dik de laag moet zijn en of er sprake is van vloerverwarming. Warmte isolatie via of in de kruipruimte is daarnaast nog afhankelijk van de beschikbare ruimte. Een materiaal met een hoge isolatiewaarde heeft minder ruimte nodig, want dan kan er een minder dikke laag aangebracht worden. Een isolatie expert geeft je hier graag advies over. Voor vloerisolatie op de bovenkant wordt er bijna altijd gekozen voor isolatieplaten, deze zijn echter minder geschikt voor de onderkant of voor bodemisolatie.

isolatie vloer Tiel

Isolatiewaarde

Eén van de dingen waarop je moet letten bij de keuze voor isolatiematerialen is de isolatiewaarde. Hierbij kijken we voornamelijk naar de R-waarde en de Rc-waarde. De Rc-waarde wordt gebruikt voor isolatiemateriaal met meerdere lagen en is een optelling van de R-waarde van alle lagen. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het materiaal isoleert. Kies minstens voor een Rc-waarde van 3,5 voor vloerisolatie. Heb je vloerverwarming? Ga dan voor een waarde van minstens 5.

Vloerisolatie EPS-korrels

Expanded Poly-Styrene (EPS) korrels zijn gemaakt van piepschuim en zijn zeer duurzaam. Ze bestaat voor een groot gedeelte uit droge lucht, waardoor EPS uitstekend isoleert. EPS-korrels zijn geschikt voor bodemisolatie en worden aangebracht in een dikke laag van ongeveer 35 centimeter. De Rc-waarde is ongeveer 3,5.

Vloerisolatie folie

Isolatiefolie heeft een Rc-waarde van 2,5 en 5, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Een vakman uit Tiel brengt de dampremmende isolatiefolie aan op de bodem en de wanden van de kruipruimte. Het wordt gemaakt van PE kunststof. Soms wordt er pvc gebruikt, maar dit is minder goed voor het milieu. In een vochtige kelder zijn thermoskussens van isolatiefolie zeer effectief.

PUR

PUR is geschikt voor vloerisolatieplaten, maar wordt voornamelijk gebruikt voor gespoten vloerisolatie aan de onderzijde van de vloer. De vakman uit Tiel spuit de vloeistof tegen de ondervloer en het zet daarna snel uit. Het heeft een hoge dichtheid. De isolatiewaarde van pur wordt aangegeven met een R-waarde. Voor een R-waarde van 4,5 is een dikke laag van 10 tot 15 centimeter nodig.

vloerisolatie pur

Vloerisolatieplaten

Vloerisolatie aan de bovenkant wordt aangebracht met vloerisolatieplaten. De isolatieplaten worden gemaakt van verschillende soorten materialen, bijvoorbeeld EPS, PUR en PIR. Hoe goed het materiaal isoleert is afhankelijk van de dichtheid van de harde vloerisolatieplaten en hoe dik de plaat moet zijn. Voordeel van isolatieplaten is dat het plaatsen zeer snel afgerond is.

Schelpen

Wil je liever een natuurlijk isolatiemateriaal? Dan zijn schelpen zeer geschikt. Er is wel een dikke laag schelpen nodig, maar ze zijn geschikt voor vochtige kruipruimtes. Een nadeel is dat het niet voor elke bodem geschikt is, dit heeft te maken met het hoge gewicht. Een alternatief zijn dan isolatiechips, deze zijn een stuk lichter.

Welke dikte is nodig?

De dikte die er nodig is om een goede isolerende waarde te behalen is afhankelijk van het soort materiaal. Hoe beter het materiaal isoleert, hoe dunner de laag is. PIR heeft bijvoorbeeld een uitstekende waarde, hierdoor is een laag van een paar centimeter al genoeg. Terwijl voor isolatieschuim minstens 10 centimeter wordt gerekend. Schelpen hebben zelfs een dikte nodig van minstens 30 centimeter.

Voorkom warmteverlies en bespaar op je energiekosten.

Je verbruikt ongeveer 10% minder energie met vloerisolatie. Vergelijk prijsoffertes!

Offertes aanvragen

Vloerisolatie, zelf doen?

Ben je van plan om zelf vloerisolatie aan te brengen? Soms lijkt een klus heel gemakkelijk, maar ook bij het isoleren van vloeren kan er veel fout gaan. Plaats je de warmte isolatie bijvoorbeeld verkeerd in de kruipruimte of op de vloer? Dan werkt het minder goed en is het rendement een stuk lager. Hierdoor bespaar je minder op de energiekosten. Maar dat is niet het enige. Een verkeerde plaatsing kan namelijk ook zorgen voor vochtproblemen door condensvorming en hoge herstelkosten. Door een vakman uit Tiel in te schakelen ben je er zeker van dat de vloerisolatie op de juiste manier aangebracht is.

Aandachtspunt bij vloerisolatie: goede ventilatie

Het is belangrijk om te letten dat er een goede ventilatie mogelijk is bij vloerisolatie. Zonder ventilatie in de kruipruimte is het mogelijk dat er radongas zich gaat ophopen. Radongas is een gas dat van nature in de bodem en in veel bouwmaterialen zoals beton zit. Het vermijden of compleet voorkomen van radongas is niet te mogelijk, maar je kunt wel het ophopen van het gaas voorkomen. En hiervoor is het nodig dat er geventileerd wordt. Een vakman uit Tiel zal er dus altijd opletten dat de ventilatiegaten niet bedekt worden door isolatiematerialen. Soms is het nodig om extra ventilatieroosters aan te brengen.

Optimale geluidsisolatie van vloer

Woon je in een appartement in Tiel en horen je onderburen het geluid van je voetstappen goed? Door de vloer te isoleren met geluidsisolatie wordt het geluid gedempt. Een zwevende dekvloer is hier zeer geschikt voor. Geluid wordt namelijk doorgegeven via de lucht, denk aan stemmen of de tv, of door contactgeluid. En contactgeluid geeft vaak geluidsoverlast. Denk aan de voetstappen, het verschuiven van stoelen en het dichtdoen van een deur. Met een dekvloer worden de geluidstrillingen gedempt.

Verbeterde warmte isolatie

Een heerlijk warm en comfortabel huis met vloerisolatie. Je wilt natuurlijk geen koude vloer of optrekkend vocht door de vloer. Met vloerisolatie voorkom je optrekkend kou en vocht vanuit de bodem door de kruipruimte. Hierdoor voelen de vloeren warmer aan en hoef je minder te stoken. De warmte blijft langer hangen en hierdoor bespaar je op de energiekosten.

isolatiebedrijf Tiel

Voordelen inschakelen isolatie expert Tiel

Schakel ook een isolatie expert uit Tiel in voor het isoleren van de vloer en profiteer van de voordelen. De expert heeft namelijk veel ervaring en vakkennis. Hierdoor weet je zeker dat de isolerende materialen op de juiste manier aangebracht worden, zodat jij het hoogste rendement behaalt. Daarnaast voorkom je vochtproblemen door een goede plaatsing. Ook geeft de expert je graag deskundig advies over de mogelijkheden en de meest geschikte isolatiemethode. De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een isolatie expert nog even op een rijtje:

  • Juiste plaatsing van het isolatiemateriaal.
  • Het isoleren van de vloer verloopt snel.
  • Behaal het hoogst mogelijk rendement.

Actief bij jou in de provincie

Nijmegen | Arnhem | Apeldoorn | Ede | Doetinchem | Harderwijk | Tiel | Wageningen | Zutphen | Wijchen | Barneveld | Nijkerk | Culemborg | Ermelo | Duiven |

Isolatie expert Tiel nodig? Vloerisolatie offertes!

Met vloerisolatie heb je geen koude voeten meer en je bespaart op de energiekosten. Dit kan zelfs oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 4 en 6 jaar. Je voorkomt warmteverlies en optrekkend kou. Hierdoor hoef je minder te stoken. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Deze dienst is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Bespaar tot wel 40% op de kosten door te vergelijken.


Vraag gratis offertes aan voor vloerisolatie

Op zoek naar een isolatiebedrijf? Vergelijk meerdere offertes!

Gratis offertes aanvragen